el cigaretter och tillbehör

Fördelarna med e-cigaretter

E-ciggaretten lanserades på marknaden för ca 5 år sedan och har blivit allt mer populär. Det är inte svårt att förstå varför då den har flera fördelar mot den vanliga cigaretten.

Rök var du vill

Att det infördes rökförbud på offentliga miljöer berodde på två faktorer. För det första anser många att röklukten luktar illa. Dessutom tränger den sig in i kläder och möbler och är mycket svår att få bort. För det andra är även den rök som bildas vid rökning av vanliga cigaretter ohälsosam. Det betyder att de som jobbade på pubar och restauranger fick jobba i en mycket ohälsosam arbetsmiljö.

Läs mer om el cigaretten på www.cigoteket.se

Men e-ciggen har inte dessa negativa faktorer. Den behöver inte avge någon lukt alls på röken och så länge den inte laddas med nikotin är den rök som den avger helt ofarlig för omgivningen.

Billigare

Idag är skatten på tobak i Sverige extremt hög. Ett paket med 10 cigaretter kostar kring 50kr vilket gör att rökare kan röka upp tusenlapper per månad. En e-cigg kostar däremot 500-700 för ett grundpaket. Detta innehåller allt man behöver och det endas om tillkommer är att byta ut patronen ibland och fylla på den vätska som förångas vid rökning. Det krävs därför någon knapp månad innan det är billigare med detta alternativ. Men självklart beror detta på hur mycket man är van att röka.

En e-cigg kostar däremot 500-700 för ett grundpaket. Detta innehåller allt man behöver och det endas om tillkommer är att byta ut patronen ibland och fylla på den vätska som förångas vid rökning.

Bättre för hälsan

Den tobak som finns i klassiska cigaretter saknas i e-ciggen. Det betyder att rökaren inte får i sig de farliga ämnena vid rökning. Men samtidigt är det många som är beroende av nikotinet och inte klarar av att vara utan det vid ett plötsligt rökstopp. Alternativet är då att trappa ner med en e-cigg. E-ciggen kan nämligen laddas med nikotinvätska och rökas med olika starkhet. Med andra ord är det ett enkelt sätt att sakta vänja av kroppen från nikotinet till e-ciggen röks helt utan det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *